Revisioner

Forstå dit licensmiljø, og identificer potentielle sikkerhedsrisici.

Oversigt over revisioner

Oversigt

Licensoverholdelsesteamet håndhæver Autodesks vilkår for anvendelse og hjælper kunderne med at håndtere eventuelle tilfælde af ikke-kompatibel installation og brug af software. Vi vil gerne hjælpe alle vores kunder med at optimere deres software og reducere risici vedrørende kompatibilitet. Derfor kan din virksomhed blive valgt til at gennemgå en revision, også kaldet en gennemgang af softwarelicenser. 
 
Alle Autodesk-kunder med et Autodesk-produkt kan blive udvalgt til denne proces – det betyder ikke, at Autodesk har nogen mistanke til din virksomheds forhold til manglende overholdelse. Hvis din virksomhed bliver udvalgt, modtager du en e-mail eller et brev, der forklarer processen.

Der er registreret manglende overholdelse i forbindelse med en revision

Der er 4 hovedtyper af manglende overholdelse, som kan identificeres under en revision eller gennemgang af softwarelicenser. Hvis der identificeres problemer med overholdelse af lovmæssige krav i henhold til Autodesks brugsvilkår, er du ansvarlig for at løse disse. 

Ugyldig software

Den ugyldige software er ikke produceret af Autodesk eller er blevet ændret eller cracked af en uautoriseret part. Installation og brug af ugyldig software er ikke tilladt og skaber risiko for din virksomhed pga. malware, virus, phishing og andre softwarebaserede angreb.

Overforbrug af permanente licenser

En permanent Autodesk-licens giver dig kun tilladelse til at bruge produktet på det antal enheder, du har købt permanente licenser til.

Overforbrug af abonnementslicenser

Et Autodesk-abonnement med enkeltbrugeradgang giver en enkelt bruger tilladelse til at installere et Autodesk-produkt på op til tre enheder samtidigt, så længe denne enkelte bruger kun får adgang til eller bruger produktet på én enhed ad gangen. Hver bruger bør have en enkeltbrugerlicens til et abonnement. Alle brugere skal have deres eget Autodesk-bruger-id og må ikke dele legitimationsoplysninger til logon med andre brugere.

Ikke-kommercielle licenser – uddannelse

Autodesk producerer specifikke licenser, som kun kan bruges af studerende og fakultetsmedarbejdere på kvalificerede uddannelsesinstitutioner, til udrulning på uddannelsesinstitutioner og på hardware, som ejes af de studerende. Disse uddannelseslicenser må ikke anvendes til kommercielle formål.

Se mere

Hvordan ser revisionsprocessen ud?

Trin 1

Modtag et brev eller en e-mail fra Autodesk.

 

Trin 2

Installer AIT, og kør en scanning af dit miljø.

 

Trin 3

Send lagerrapport til Autodesk.

 

Trin 4

Løs eventuelle problemer med din repræsentant for licensoverensstemmelse.

 

Brug af Autodesk Inventory Tool

Autodesk Inventory Tool (AIT) er et Autodesk-godkendt værktøj, der bruges til at scanne dine enheder, når der udføres en revision eller gennemgang af softwarelicenser. Hvis du har spørgsmål om, hvordan du bruger AIT, kan du kontakte din repræsentant for licensoverholdelse.

Upload af lagerrapporten

Din lagerrapport indsendes som trin 3 i processen for revision eller gennemgang af softwarelicenser. Du kan kun overføre din rapport her, hvis du har fået besked herom af din repræsentant for licensoverholdelse. Mindre virksomheder vil typisk bruge denne portal.