Computerstøttet design

CAD-software til designere, tekniske tegnere og udviklere

Få mere at vide om, hvordan CAD-softwaren kan være en fordel for dit næste design

Maskinkonstruktion på en hytte i AutoCAD 2024.

Hvad er CAD-software?

CAD, eller computerstøttet design og skitsering (CADD), er teknologi, der er designet til udviklere, der designer, skitserer og producerer teknisk dokumentation – som erstatter manuelle håndtegnings- og skitseringsteknikker (engelsk) med en digital proces. Uanset om du er arkitekt, designer eller ingeniør, har du sandsynligvis brugt 2D- eller 3D-CAD-programmer (engelsk), f.eks. AutoCAD, AutoCAD LT, Civil 3D, Inventor eller Fusion 360. Disse ofte anvendte værktøjer kan hjælpe dig med at udforske designkoncepter, visualisere med fotorealistiske renderinger og simulere den virkelige ydelse. 

En husbåd, der er designet i Autodesk AutoCAD ved hjælp af de specialiserede branchespecifikke værktøjssæt, der er inkluderet i softwaren.

Sådan vælger du CAD-software

Det er afgørende for designeffektiviteten at vælge den rigtige CAD-software. Du kan træffe beslutningen på en effektiv måde ved først at definere dine specifikke behov og mål og derefter matche softwarefunktioner med dine projektkrav. Derefter skal du tjekke kompatibiliteten (engelsk) med dine foretrukne filformater og anden software i designarbejdsgangen og endelig overveje tilgængelige uddannelsesressourcer (engelsk), som f.eks. selvstudier, kurser og et støttende brugerfællesskab. 

Autodesks mest solgte CAD-software

Software til CAD i 2D og 3D. Abonnementet omfatter AutoCAD, specialiserede værktøjssæt og apps.


Omkostningseffektiv 2D CAD-software til skitsering, tegning og dokumentation


Skitsér, annoter og tilføj feltdata til dine tegninger online via din webbrowser eller mobilenhed. Få adgang til, og rediger DWG-filer, og samarbejd hurtigt med AutoCAD-brugere om design.


Den bedste Autodesk CAD-software til arkitektur, teknik og konstruktion

Planlæg, projektér, konstruer og administrer bygninger med kraftfulde værktøjer til Building Information Modeling.


Forenklet 3D BIM-værktøj til fremstilling af arkitekttegninger og dokumentation i 3D


Dokumentation til bygningsdesign og konstruktion.


Den bedste Autodesk CAD-software til industrielt design og produktdesign

Professionelle produktdesign- og teknikværktøjer til maskinkonstruktion i 3D, simulering, visualisering og dokumentation.


Cloud-baseret 3D CAD-/CAM-/CAE-software til produktdesign.


Industriel designsoftware til skitsering, konceptmodellering, overfladebehandling og visualisering. Fås som Alias Concept, Surface, Design og AutoStudio.


Fordele ved CAD-software

Få mere at vide om nogle af de vigtigste fordele ved CAD-software fra Autodesk.

Større produktivitet

CAD forenkler arbejdsgange, reducerer antallet af fejl, forbedrer samarbejdet og indeholder værktøjer til effektivt design.

Designdokumentation

Brug værktøjer til dimensionering, notefunktion, styklistegenerering, titelblokke, montage og sektionstegninger.

Genbrugte designkomponenter

Optimer designarbejdsgangen med biblioteker over almindelige komponenter, skabeloner og foruddesignede dele.

CAD-softwarefunktioner

Oplev de vigtigste CAD-softwareværktøjer og -funktioner, der er tilgængelige i Autodesk-software

Designere samles omkring en tablet med en rendering på skærmen.

2D-skitsering

Opret komplicerede design (engelsk), teknisk skematik og arkitekttegninger, hvilket minimerer fejl i manuelle skitser. 

 

Der vises en rendering af en hjelm på en computerskærm.

3D-modellering

Modellér, rediger og visualiser design i realtid (engelsk), så den iterative designproces når nye højder.

 

En metalfacade på en bygning viser sine kurver frem.

Parametrisk design

Juster nemt mål (engelsk), proportioner og variabler, og se alle resulterende designændringer. 

 

En designrendering af montagen af en bilbremse.

Montagedesign

Brug en effektiv blanding af designfunktioner til at se, interagere med og optimere komplekse komponenter.

 

Hvordan bruger forskellige branchefolk CAD-software?

Autodesk 2D- (engelsk) og 3D-CAD-software (engelsk) bruges i tekniske fagområder på tværs af brancher. Se, hvordan professionelle bruger CAD-værktøjer (computerstøttet design) til at forbedre arbejdsgange – fra koncept til overdragelse.

Elevator på Standard Hotel, London designet af Orms Designers and Architects.

Arkitekter

Design og skitsér med CAD-værktøjer udviklet til arkitekter. Du kan overføre ideer fra design til dokumentation i ét enkelt softwaremiljø.


Billedet er stillet til rådighed af Orms Designers and Architects

Bygningskonstruktionsprojekt med solopgang.

Bygningsingeniører

Kombinationen af CAD og bygningsinformationsmodellering (BIM) giver et effektivt sæt af digitale værktøjer, der giver ingeniører, der arbejder med bygningsteknik (engelsk) og ventilations-, el- og VVS-systemer, mulighed for at levere sikre, effektive byggeprojekter, der overholder forskrifterne.


Fugleperspektiv af veje til anlægsarbejde og broprojekt.

Civilingeniører

Optimer designprocessen, forbedr projektkommunikationen, og opnå mere succesrige og omkostningseffektive bygge- og anlægstekniske projekter med CAD-software og BIM.


Arbejdere, der kigge på en digital tablet på en byggeplads.

Byggefagfolk

Forbind alle faser af dit byggeprojekt, fra design til drift, for at levere til tiden og inden for budgettet.


En mand, der arbejder med et fysisk produkt og samtidig bruger sin Autodesk CAD-software.

Produktdesignere og ingeniører

Design, automatiser og validér produktudvikling ved hjælp af indsigt i data, fra ledelsesniveau til produktionsstadiet.


To personer gennemgår en forhåndsvisning af et fabrikslayout.

Produktionsteknikere

Optimer fabriksudstyr og layout til materialehåndtering for at maksimere produktionskvaliteten og -effektiviteten.


Robotarme på et automatiseret samlebånd på en bilfabrik.

Avanceret produktion

Du kan effektivt bearbejde, fremstille og kontrollere kvalitetsdele, samtidig med at du reducerer omkostningerne og produktionstiden, så du kan skabe vækst i virksomheden.


Rendering af en konceptbil.

Bildesignere

Konceptualiser, design og skab renderings af bildesign (engelsk) ved hjælp af overflader i klasse A og professionel renderingteknologi.


En arkitekt arbejder på sin bærbare pc.

Cloud-baseret CAD-software

Cloud-baseret CAD-software (engelsk) fungerer over internettet, hvor designdata kan gemmes eksternt, og hvor der kan opnås adgang fra forskellige enheder. Denne fremgangsmåde forbedrer samarbejdet ved at tillade, at flere brugere arbejder i realtid på projekter, mens effektiv versionskontrol er med til at sikre designintegriteten. Brugerne får nem adgang til projekter hvor som helst, mindre kompleksitet i filadministrationen, automatisk sikkerhedskopiering og forbedrede sikkerhedsforanstaltninger.  

Ofte stillede spørgsmål (FAQ) om CAD-software

Hvilke faggrupper bruger CAD-software?

CAD-software bruges af en lang række forskellige faggrupper, der har brug for designpræcision og visualisering. Arkitekter og landskabsarkitekter, ingeniører (på tværs af fagområder som mekanisk, civil, bilindustrien, luftfartsindustrien og elektriske systemer), designere (herunder produkter, industri, grafik, mekanisk, boligindretning og smykker), byplanlæggere og fagfolk inden for byggeri og landmåling bruger alle CAD. Denne software hjælper med at skabe detaljerede 2D- og 3D-modeller, skemaer, layout og planer, så fagfolk kan udarbejde koncepter, designe og optimere strukturer, produkter og systemer effektivt på tværs af brancher. 

Hvad er de forskellige typer CAD-software?

Der findes forskellige typer CAD-software til at opfylde forskellige designbehov. Tekniske tegninger bruger 2D-CAD, mens 3D-CAD skaber tredimensionelle modeller til produktdesign og arkitektur. Parametrisk CAD etablerer forhold mellem elementer, mens direkte modellering giver fleksible designændringer. Overflademodellering giver buede overflader, og massiv modellering definerer volumen og masse. Software til rendering og animation visualiserer design på en realistisk måde. Bygningsinformationsmodellering (BIM) (engelsk) fokuserer på arkitektur og konstruktion, og elektronisk designautomatisering (EDA) (engelsk) håndterer elektroniske systemer. CAM genererer produktionsinstruktioner, og der findes specialiserede CAD-typer til anlægsdesign, modedesign og meget andet.

Kan CAD-software bruges til 3D-udskrivning?

CAD-software er en grundlæggende komponent i 3D-udskrivningsprocessen (engelsk). Softwaren gør det muligt at oprette komplekse 3D-modeller, optimere dem til udskrivning og generere kompatible filformater som STL. CAD-værktøjer gør det lettere at tilføje supportstrukturer og er med til at sikre modelnøjagtighed og -skalering. Ved at arbejde med udsnitsoftware hjælper CAD med at opdele modeller i lag, der kan udskrives, og gøre dem klar til 3D-udskrivning. Softwaren gør det også lettere at udarbejde prototyper, tilpasse design og undgå fejl før den endelige udskrivning. Grundlæggende strækker CAD-softwarens rolle i 3D-udskrivningsforløbet sig fra det indledende design til oprettelse af udskrivningsklare filer. 

Er der gratis CAD-softwareløsninger?

Der er mange gratis CAD-softwareløsninger, som opfylder en række forskellige designbehov. Autodesks tilbud omfatter Fusion 360 til 3D-design og Tinkercad til enklere projekter. FreeCAD er en open-source parametrisk modelleringssoftware, Blender opfylder både 3D-modellerings- og animationsbehov, og LibreCAD er specialiseret i tekniske 2D-tegninger. OpenSCAD anvender en scriptbaseret tilgang til design, mens OnShapes gratis løsning er cloud-baseret. SolveSpace fokuserer på parametrisk maskinkonstruktion i 3D, og DraftSight indeholder funktioner til 2D-tegning. Desuden giver ScorchCAD dig en brugervenlig, browserbaseret funktion. Med disse gratis værktøjer kan elever, hobbyfolk og andre enkeltpersoner deltage i designprojekter uden økonomiske begrænsninger. 

Se flere ofte stillede spørgsmål

CAD-softwareressourcer

Se de seks vigtigste grunde til at vælge AutoCAD frem for andre CAD-softwareløsninger. Oplev fordelene ved AutoCAD, og se, hvorfor der ikke er noget CAD-alternativ, der når op på højde med det.

 

Bliv fortrolig med brug af CAD-software ved hjælp af Autodesks onlinekurser i CAD-softwaren med underviser, som du kan følge i dit eget tempo, så du kan forblive konkurrencedygtig inden for din branche.

Lær om de vigtigste faser i udviklingen af CAD-softwarestandarder, og byg et solidt fundament for dit CAD-teams succes.

 

Få den viden, du skal bruge for at forstå CAD-softwarestandarder og hjælpe dit team af CAD-fagfolk til at yde deres bedste.

 

Undersøg fordelene ved CAD-software, se de smarte praktiske anvendelser i forskellige brancher, og få mere at vide om nye tendenser på området. 

 

Få mest muligt ud af din erfaring med CAD-software ved hjælp af denne ekspertvejledning til administration og tilpasning af AutoCAD-installationer. Se ofte stillede spørgsmål og ressourcer, der dækker de seneste versioner.

 

Flere uddannelsesressourcer

CAD-softwareklasser

Få mere at vide om, hvordan du bruger CAD-software, ved at bruge Autodesks kurser til at forbedre dine færdigheder. Vi har både gratis og betalingskurser.


CAD-brugergruppe

Find svar på dine CAD-spørgsmål, del din viden, udbyg dit netværk, og lær noget nyt. 


CAD-software til undervisning

Berettigede studerende og undervisere kan få gratis uddannelsesadgang til Autodesks produkter og tjenester i 1 år.


CAD-softwareinspiration

Få ekspertviden til inspiration af de førende parter inden for arkitektur, konstruktion, produktion, teknik og design.