KONTOADMINISTRATION FOR ADMINISTRATORER

Administrer grupper


I stedet for at tildele dine brugere til produkter enkeltvis giver Autodesk Account dig mulighed for at organisere brugere i grupper og tildele alle i gruppen adgang til de samme produkter. Du kan desuden oprette grupper, der svarer til specialiserede roller. Du kan f.eks. tildele AutoCAD og Revit til en gruppe ved navn Arkitekter. Eller du kan tildele Civil 3D og Navisworks Manage til en gruppe for bygningsingeniører.

 

Det er vigtigt at forstå, at grupper i Autodesk Account er forskellige fra teams. Som standard har du automatisk ét team i din konto, som alle dine brugere og Autodesk-abonnementer falder under. Du opretter grupper indenfor et team. Hvis du har flere teams, deles disse grupper ikke af de andre teams, selvom grupperne har de samme brugere i forskellige teams. Du kan få mere at vide om teams i Administrer teams.

 

Bemærk: Grupper understøttes ikke i Klassisk brugerstyring. Du kan heller ikke tilføje ACC- (Autodesk Construction Cloud) eller ShotGrid-tilbud til grupper.

 

Log på Autodesk Account på manage.autodesk.com for hver af følgende procedurer.


Opret en gruppe

  1. Gå til Brugerstyring > Efter gruppe.
  2. Klik på Opret gruppe.
  3. Angiv et navn for gruppen, og klik på Opret gruppe.

Føj brugere til en gruppe

  1. Gå til Brugerstyring > Efter gruppe.
  2. Vælg en gruppe efter navn.
  3. Klik på Tilføj brugere.
  4. Vælg brugere på den liste, der vises.
  5. Klik på Importér for at tilføje brugere til den valgte gruppe ved at overføre en CSV-fil.
  6. Klik på Udført.

Bemærk: Når du tildeler brugere til en gruppe, skal der være tilstrækkelige licenser til de nye medlemmer.


Tildel produkter til medlemmerne af en gruppe

  1. Gå til Brugerstyring > Efter gruppe.
  2. Vælg en gruppe.
  3. Klik på Vis tildelinger.
  4. Vælg produkter, og klik på Tildel.

Tildelinger er additive, dvs. at en bruger kan tildeles et produkt som standard og af en eller flere grupper og modtager summen af disse produkttildelinger. Hvis en bruger har fået tildelt det samme produkt fra flere kilder i et team, kræves der kun én licens.

 

Bemærk: Når du tildeler produkter til en gruppe, skal der være licenser nok til alle gruppens medlemmer.


Omdøb en gruppe

  1. Gå til Brugerstyring > Efter gruppe.
  2. Vælg en gruppe.
  3. Klik på Omdøb gruppe under Handlinger
  4. Skriv et nyt navn, og klik på Gem ændringer.

Slet en gruppe

  1. Gå til Brugerstyring > Efter gruppe.
  2. Vælg en gruppe.
  3. Klik på Slet gruppe under Handlinger.

Bemærk: Brugere, der er tildelt produkter individuelt, har fortsat adgang. Gruppeadministration påvirker ikke individuelle produkttildelinger.


Opret en gruppe ved hjælp af mappesynkronisering

Kun for Premium- og Enterprise-planer: Hvis dit team er konfigureret til enkeltlogon (SSO - Single Sign-on), kan du automatisk synkronisere grupper med brugere på din organisations liste. Du kan konfigurere SSO og katalogsynkronisering i Konfigurationsguiden til enkeltlogon.

 

Sådan kontrolleres status for synkroniserede grupper:

  1. Gå til Brugerstyring > Efter gruppe.
  2. Klik på Opret gruppe.
  3. Klik på Synkroniseret. Hvis indstillingen Synkroniseret ikke er tilgængelig, skal du opdatere til en Premium-plan. Du kan få mere at vide på www.autodesk.dk/plans.

Hvis din organisations liste ikke er synkroniseret, skal du bede dine primære og SSO-administratorer om at konfigurere mappesynkronisering i indstillinger for teams. Efter den indledende installation kan sekundære administratorer tildele produkter til synkroniserede grupper.


Need help?

Tell us about your issue and find the best support option.