Installation af netværkslicenseringssoftware

Overfør og installer den nyeste version af Autodesk Network License Manager (NLM) til dit OS. Installer NLM på hver server, som du forventer at bruge til opsætning af din licensserver. Sørg for at gøre dig bekendt med NLM-systemkravene.

Windows-server

Installation af NLM

1. Overfør NLM til Windows (engelsk).
  2. Dobbeltklik på den overførte fil for at starte installationsguiden.
  3. Følg anvisningerne på skærmen. De komplette installationsanvisninger fremgår af den medfølgende readme-fil.

Bemærk: Som standard installeres NLM-værktøjer i C:\Autodesk\Network License Manager.

Afinstallation af NLM

1. Find værktøjet LMTOOLS i menuen Start.
  2. I LMTOOLS skal du klikke på fanen Start/Stop/Reread og derefter klikke på Stop Server.
  3. Luk LMTOOLS.
  4. I Windows Kontrolpanel skal du finde Autodesk Network License Manager på listen over programmer og afinstallere det ved at klikke på Fjern eller Afinstaller.
  5. Genstart computeren, hvis du bedes om det.
  6. Slet manuelt filer, som du oprettede til brug med Network License Manager, f.eks. logfiler, licensfiler og indstillingsfilen. Du finder disse filer i C:\Autodesk\Network License Manager.

macOS-server

Installation af NLM

1. Overfør NLM til macOS (engelsk).
  2. Naviger til mappen NetworkLicenseManager i dit installationsprogram eller dit installationsmedie.
  3. Hvis du overførte et installationsprogram, skal du dobbeltklikke på NLM DMG-filen i mappen Overførsler.
  4. Dobbeltklik på NLM-pakkeikonet.
  5. Klik på Fortsæt for at starte installationen, og følg anvisningerne for installation af NLM-værktøjer. Sørg for at installere i en mappe på en lokal enhed.
  6. Klik på Luk, når meddelelsen om gennemført installation vises.

Bemærk: Som standard installeres NLM-værktøjer i /usr/local/flexnetserver.

Afinstallation af NLM

1. Stands licensserveren, før du afinstallerer NLM.
  2. Slet følgende mappe: /usr/local/flexnetserver/
    Når denne mappe slettes, fjernes de primære licensserverværktøjer og konfigurationsscriptene til opsætning af licensserveren.

Linux-server

Installation af NLM

1. Overfør NLM til Linux (engelsk).
  2. Åbn en skal som superbruger (ved at bruge su).
  3. Udpak NLM-pakken fra den komprimerede fil, som du overførte, eller naviger til mappen NetworkLicenseManager på dit produktinstallationsmedie.
  4. Indtast følgende kommando, hvor # er pakkenummeret:
    rpm -ivh adlmflexnetserver-#.rpm.

Bemærk: Som standard installeres NLM-værktøjer i /opt/flexnetserver/.

Afinstallation af NLM

1. Stands licensserveren, før du afinstallerer NLM.
  2. Åbn en skal som superbruger.
  3. Indtast følgende kommando for at verificere pakkenummeret på den Network License Manager-software, du installerede:
    rpm -qa | grep adlm.
  4. Indtast følgende kommando for at afinstallere Network License Manager-pakken, hvor # er pakkenummeret:
    rpm -e adlmflexnetserver-#.rpm.
  5. Hvis du redigerede filen rc.local for at konfigurere din licensserver (f.eks. for at starte lmgrd), skal du fjerne disse kommandoer fra filen rc.local.